O NAŠIM UREDNICIMA

DORIS BABIĆ – LEKTORICA

Doris Babić rođena je 1994. godine u Metkoviću. Završila je Gimnaziju Metković, jezični smjer. Studirala je Hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru. Tijekom studiranja, bila je članica Književne studentske udruge Ludens, lektorirala je časopis studenata povijesti Rostra. Osim toga, izlagala je rad Stereotipi u suvremenoj književnosti egzila na konferenciji Slavistička filologija 21. stoljeća, rad Poticanje kritičkoga mišljenja u nastavi književnosti na konferenciji Kreativnost i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju u Slavonskom Brodu 2017. godine te istoimeni rad objavila u Zborniku konferencije te rad Govor Metkovića na Međunarodnoj konferenciji Kultura, baština i zavičaj na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2017. godine. Također, objavila je rad Rodni stereotipi u hrvatskome visokom školstvu u koautorstvu u prvom broju studentskog časopisa Foo2rama 2017. godine.

Bila je zamjenica predstavnice studenata Odsjeka za hrvatski jezik i književnost dvije akademske godine te predstavnica jednu godinu, a pohvaljena je za izniman angažman u promociji rada Odsjeka za hrvatski jezik i književnost 2017. i 2018. godine.

Diplomirala je 2018. obranom rada pod naslovom Prozna rekonstrukcija ratom razorena Grada (Vukovarski ciklus Pavla Pavliličića).

IVAN BEROŠ – UREDNIK

Ivan Beroš, rođen 12. svibnja 1991. godine u Splitu, Republika Hrvatska. Osnovnu školu završio u Postirama – otok Brač, Srednju Tehničku školu u Splitu 2010 godine. Upisao 2013. godine jednopredmetni preddiplomski studij pedagogije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru na kojem je 2018. godine stekao titulu magistra pedagogije. Aktivni sudionik jedne međunarodne znanstvene konferencije i dvanaest međunarodnih studentskih konferencija na području Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Autor šest objavljenih radova iz područja pedagogije. Glavna područja znanstvenog interesa su mu kritička pedagogija, alternativne škole, školska pedagogija te kvalitativna metodologija istraživanja odgoja i obrazovanja. U slobodno vrijeme sluša glazbu, ispija kave, čita svašta te igra košarku.

ANA GALIĆ – UREDNICA

Ana Galić, rođena 17. listopada 1995. godine u Vinkovcima. Nakon završene Osnovne škole Vladimir Nazor i Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima, 2014. godine upisala je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskome Brodu. Trenutno je studentica 5. godine.

Sudjelovala je na konferenciji International Conference National and Universal Culture in Central Europe kao volonter. Tijekom svih godina studiranja sudionica je dobrotvorne akcije Božićna zvijezda, a 2018. godine voditelj je kreativne radionice. Redovan član Udruge studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri te urednica časopisa za odgojne i obrazovne znanosti Foo2rama.

MARTINA GAVRAN – UREDNICA

Rođena je 29. ožujka 1984. godine u Slavonskom Brodu. Osnovnu školu Hugo Badalić pohađala je u Slavonskom Brodu. Nakon završene Jezične gimnazije Matija Mesić, upisala je željeni fakultet, Prirodoslovno – matematički fakultet u Zagrebu, ali je nakon dvije godine odustala od studija te odlazi u Švicarsku gdje je provela godinu dana. Zapošljava se na putničkom brodu MS Dalmacija i na njemu provodi 6 mjeseci.

Udala se 2009. godine i ima dvije kćeri.

Shvativši kako želi više od života, 2014. godine upisuje Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskome Brodu. Na Fakultetu je izabrana za članicu Studentskog zbora i  Fakultetskog vijeća. Izabrana je i za potpredsjednicu studentske udruge Futuri Magistri, a djeluje i kao član uredništva studentskog časopisa Foo2rama. Tijekom studiranja je stekla mnoga znanja i vještine koje će joj koristiti u daljnjem radu i osobnom usavršavanju.

SARA KRIŽANOVIĆ – UREDNICA

Sara Križanović je studentica I. godine Studija kineziologije na Fakultetu  za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Cijeli svoj život se bavila sportovima od plesa i plivanja, košarke, odbojke, atletike pa do juda i kickboxinga. Prije više od godinu dana je krenula u teretanu i zaljubila se u dizanje utega i body building sustav vježbanja i odlučila se posvetiti tome te prekinula trogodišnje studiranje Učiteljskog studija i upisala Studij kineziologije na istom fakultetu. Budući da voli biti aktivna i za nju ne postoji lijenost uz fakultet obožava volontirati i organizirati humanitarne projekte, a radi i dva studentska posla te je član studentskog zbora. Uz sve obaveze uvijek pronađe vrijeme za sebe odnosno za yogu ili meditaciju, glumu ili kreativno pisanje. Voli gledat na život kroz ružičaste naočale pa čak i u najtežim trenucima pokušava gledati samo ono pozitivno, drži se mota:  „Živi danas kao da sutra ne postoji“.

LUKA PONGRAČIĆ – GLAVNI UREDNIK

Luka Pongračić, diplomirao na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislociranome studiju u Slavonskome Brodu te stekao titulu magistar primarnoga obrazovanja. Doktorand pedagogije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Puli, mladi učitelj razredne nastave. Uvijek željan napretka i pun ambicija za raznim edukacijama, konferencijama i svim događajima na kojima se može ponešto naučiti. Posjeduje i mnoga međunarodna iskustva koja je stekao na putovanjima, u sklopu Erasmus+ projekata te u komunikaciji s mnogim ljudima izvan Hrvatske te kao košarkaški sudac; a najviše u ulozi edukatora i stručnoga suradnika Centra za lični razvoj i savjetovanje Kesejić iz Subotice u sklopu čijega djelovanja vodi različite (online) edukacije, webinare i osobna savjetovanja. Na online edukacijskoj platformi Campster autor je tečaja Usmjereno učenje kroz igru te edukatori i moderator,

Počevši s radom još tijekom studentskih dana, predsjednik je Udruge studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri te glavni urednik Časopisa za odgojne i obrazovne znanosti Foo2rama. Rad sa studentima, 6 izvedenih projekata i 30-ak raznih edukacijskih radionica te mnoštvo pedagoških suradnji dodatno mu je pomoglo u ostvarivanju teorijskih znanja u praksi i stjecanju iskustva i kontakata na raznim područjima.

TAJANA ROGINA – LEKTORICA

Studentica je prve godine Dvopredmetnoga diplomskoga studija hrvatskoga jezika i književnosti i engleskoga jezika i književnosti (nastavnički smjer) na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Zanima je poučavanje Hrvatskoga jezika kao stranoga, stoga na Riječkoj kroatističkoj školi pomaže u održavanju tečajeva iz jezika i kulture za početnike. Članica je Udruge studenata kroatistike Idiom koja djeluje pri Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta i aktivno sudjeluje u aktivnostima vezanima za provedbu raznih projekata: međunarodnih konferencija, književnih večeri, časopisa ŠtoRIje, radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce… Obožava lektorirati – u ulozi lektorice bila je i u prvome broju časopisa Foo2rama. Voli putovati te upoznavati nove ljude, kulture, jezike i običaje, pa pokušava što češće sudjelovati na ljetnim školama (London, Ohrid i Bovec) te Erasmusovim projektima (Kéked). Najviše uživa u ulozi tete pričalice, odnosno pripovjedačice priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida. Sve preostalo vrijeme provodi u društvu obitelji i dragih prijatelja ili ga krati uz knjigu / film / kazališnu predstavu / sportski događaj.

DUNJA TOMIĆ – UREDNICA

Dunja Tomić rođena je 19. 12. 1997. godine u Osijeku. Završila je II. gimnaziju Osijek a potom 2016. upisala dvopredmetni studij pedagogije i povijesti na Filozofskom fakultetu Osijek. Trenutno je na 3. godini preddiplomskog studija. Područja interesa su joj interkulturalna pedagogija te pedagogija djece s posebnim potrebama, a najdraže povijesno razdoblje prapovijest.

Predsjednica je Udruge studenata pedagogije Filozofskog fakulteta Osijek – USPOS te je u sklopu udruge i glavna urednica  časopisa  studenata pedagogije Didaskalos. Također je volonterka u udruzi ISKRA – waldorfska pedagogija. Od početka studija sudjelovala je u organizaciji i izlagala na mnogim međunarodnim konferencijama, na kojima je stekla mnoga iskustva i nove prijatelje iz različitih dijelova Europe i svijeta.

U slobodno vrijeme voli planinariti, putovati, kuhati i igrati se sa svojim psom. Sebe bi opisala kao knjiškog moljca, a jedan od najdražih pisaca joj je Miroslav Antić. Posebno mjesto u njenom srcu zauzima ljubav prema alternativnoj glazbi. Svira električnu bass gitaru i ukulele.

Vjeruje da se malim koracima može postići puno, stoga se trudi biti proaktivna i doprinositi lokalnoj zajednici te promicanju tolerancije, mira i empatije u istoj.