Poštovane čitateljice i čitatelji,

predstavljamo vam prvi broj časopisa studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Foo2rama. Časopis je pokrenula Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislociranome studiju u Slavonskome Brodu. Foo2rama je rezultat projekta koji je Udruzi studenata Futuri magistri u sklopu Programa za mlade odobrio i financirao Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Inicijativa je to koja želi potaknuti studente na aktivniju visokoškolsku djelatnost te na kritičko promišljanje odgojno-obrazovnoga sustava. Studenti mogu slobodno pisati o temama koje ih zanimaju i time omogućiti ostalima dobru praksu dostupnom. Vjerujemo da ćete u časopisu prepoznati mnoštvo zanimljivih tema, ne samo studentima već i svima ostalima koji se bave odgojem i obrazovanjem.

Časopis će se baviti specifičnim temama odgoja i obrazovanja, posebice u području predškolskoga i osnovnoškolskoga odgoja i obrazovanja, poput nastavnoga plana i programa, kurikula, kreativnosti u nastavi, suvremenim nastavnim strategijama i metodama, stručnoj praksi, ali i širim studentskim temama, poput studentskih razmjena, aktivnosti, poslova i događanja.

Prvi broj temelj je našemu budućemu radu. Časopis ćemo objavljivati u mrežnome izdanju, a nadamo se da će uspjeh s projektima u budućnosti omogućiti i tiskano izdanje. Već ovaj broj pokazao je uspjeh povezivanjem studenata s četiriju sveučilišta (Osijeka, Rijeke, Zadra i Zagreba) u kvalitetnom zajedničkom radu u uređivanju ovoga broja časopisa. Zahvaljujemo prodekanici izv. prof. dr. sc. Emini Berbić Kolar i našemu stručnome suradniku dr. sc. Igoru Marku Gligoriću na pomoći i podršci u ostvarivanju našega projekta  Foo2rame.

Pozivamo sve studente koji bi htjeli svoj autorski rad ili članak podijeliti s drugima da nam se slobodno obrate na našu e-adresu foo2rama.fm@gmail.com. Također ćemo rado odgovoriti i na sve upite koje imate. Nadamo se da će svi uživati u vremenu provedenome u čitanju našega časopisa.

 

Uime uredništva

Luka Pongračić, glavni urednik