Dragi čitatelji,

        predstavljamo vam drugi broj Časopisa za odgojne i obrazovne znanosti Foo2rama. U svojoj drugoj godini ostvarili smo cilj koji smo si zadali nakon prvoga broja, a to je izdati tiskani časopis. Tako ove godine uz naše mrežno izdanje, imamo i tiskanu inačicu što će omogućiti upoznavanje našega rada još većem broju studenata i odgojno-obrazovnih djelatnika.

        U drugome broju Foo2rame donosimo vam radove i članke iz područja odgojnoga i obrazovnoga rada. Ovim projektom htjeli smo omogućiti svima koji žele objaviti svoja razmišljanja i saznanja da to naprave upravo u našemu časopisu. Nekima od naših autora iz ovoga broja to je prva objava vlastita rada te samim time znamo da smo postigli očekivani uspjeh. Također, želja nam je podijeliti i približiti aktualne pedagoške teme ljudima koji taj posao rade i onima koji se pripremaju za taj životni poziv. Tako u ovome broju možete pročitati o projektima i aktivnostima u školama, zanimljivim radionicama te autorske radove o novostima u pedagogiji, utjecaju medija na učenike, normativnoj teoriji u postmodernom društvu, pedagogiji revolucije, neoliberalizmu, obrazovnim politikama, o društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama odgojno-obrazovnih znanosti.

        U uredništvu drugoga broja Foo2rame okupljeni su studenti s pet sveučilišta: osječkoga, riječkoga, zadarskoga, pulskoga i mostarskoga. U projektu, koji sufinancira Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, stekli smo uz urednička iskustva i ona u pisanju projekata. Partner nam je na projektu Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, koji nam uz stručnoga suradnika dr. sc. Igora Marka Gligorića, uvijek pruža pomoć i svu potrebnu podršku.

        Nadamo se da ćete uživati u čitanju radova i članaka naših autora, steći nova znanja i dobiti ideje koje možete upotrijebiti u svojemu radu.

Uime uredništva

Luka Pongračić, glavni urednik